سرامیک

تعریف سرامیک و کاربردهای آن :

علم مهندسی مواد به سه زیرمجموعه کلی تقسیم می شود که در صنایع مختلفی به کار می رود

  • متالورژی (فلزات)
  • پلیمر و پلاستیک
  • سرامیک ها و کامپوزیت های سرامیکی

سرامیک به عنوان شاخه ای قدیمی از علم مواد شناخته می شود که به مباحث علمی بسیار جدیدی پیوند خورده است و محصولات نوینی را به وجود آورده است.

به مواد غیر فلزی و غیر آلی سرامیک می گویند. سرامیک یک ماده جامد است که پس از شکل دهی در دمای بالا حرارت می بیند و پس از سرد شدن سخت می شود. سرامیک ها عموما دارای خواصی از قبیل استحکام و سختی بالا، مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی و رسانایی ضعیف هستند.

سرامیک

محصولات سرامیکی بسیار گسترده اند و معمولا به دو گروه کلی تقسیم می شوند که عبارتند از :

  • سرامیک های سنتی
  • سرامیک های مهندسی (پیشرفته)

سرامیک های سنتی

این نوع سرامیک ها تنوع بسیار زیادی دارند و فراوانی مواد اولیه از عوامل مهم در توسعه و همه گیر شدن آن ها می باشد. این سرامیک ها شامل انواع سفال و آجر، کاشی ها، چینی بهداشتی، شیشه ها، ظروف چینی، چینی هتل، چینی های استخوانی و نسوزها ... می باشد.

سرامیک های مهندسی

این سرامیک ها شامل محصولات جدیدی هستند که کاربردهای پیشرفته تری دارند و از مواد و تکنولوژی های نوین برای ساخت آن ها استفاده می شود. این سرامیک ها شامل تجهیزات و قطعات پزشکی (بیو سرامیک ها)، الکترونیکی و کامپیوتری (الکترو سرامیک ها)، سنسورهای سرامیکی ، توربین های گازی، ابزارهای برش و صنایع مربوط به خودرو و هوافضا و... می باشد.

امروزه بعلت استفاده سرامیک بیشتر در کف ساختمان ها واژه ی سرامیک کف بسیار مورد توجه و استفاده است لذا نگاهی به تاریخچه سرامیک کف ، کاربردها و باید و‌نبایدهای استفاده از سرامیک کف در محیط ساختمان خواهیم انداخت

سرامیک

سرامیک کف

امروزه مصالح زیادی برای پوشش فضای داخلی وجود دارد اما سرامیک کف بعنوان یک کفپوش محبوب در محیط ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.عمر بالا،مقاومت و دوام قابل قبول،ماندگاری رنگ مناسب،کمک به بهداشت مطلوب محیط از جمله عواملی هستند که سرامیک کف را بعنوان یک کفپوش پرطرفدار در ساختمان سازی مطرح کرده اند.

دی ان ان